Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 
 MEJÄ -ylituomari Mikko Ahti
 
 
 Olen Mikko Ahti Salosta ja valmistunut MEJÄ-ylituomariksi 2009. Tuomarointitehtävien lisäksi vapaa-aikani täyttää noutajakoiraharrastus yhdistystoiminnan, kokeiden järjestämisen, omien koirien treenaamisen, koekäyntien ja metsästysharrastuksen muodossa. Olen MEJÄ-ylituomarikollegion jäsen.
 
 Olen aktiivisesti osallistunut jäljestämiskokeisiin omien koirieni kanssa ja päässyt muutaman kerran osallistumaan SM-MEJÄ:n karsintaankin. Tänä vuonna oman koiran kanssa osallistutaan taas AVO-luokan kokeisiin, kun jäljestystä aloitellaan käyttölinjaisen labradorinnoutaja Huntin kanssa. Minulla on ollut onni päästä mukaan käytännön jäljestämistehtäviin, joihin MEJÄ-kokeet ovat mainio keino valmentaa koiraa ja ohjaajaa. Koekäynneistä ja harjoituksista kertynyt luotto koiran kykyyn seurata verijälkeä ihmistä paremmin sekä taito lukea koirasta, milloin ollaan jäljellä, ovat arvokas apu jäljestettäessä haavoittunutta riistaeläintä. Iso hyöty käytännön jäljestämistehtäville on ollut myös kokeiden jälkienteossa opittu maastonlukukyky ja suunnistustaidot. Tästä syystä pidän erittäin tärkeänä MEJÄ-kokeisiin osallistuvien mukanaoloa jäljentekotalkoissa, missä näitä taitoja hankitaan ja ylläpidetään. Muutenkin osallistuminen jäljentekoon ja opastaminen ovat olennainen osa tätä harrastusta. Oman koiran menestymisen lisäksi on mahtavaa nähdä, kun omalta tekemältä jäljeltä koira ottaa huippupisteet, se todellakin palkitsee.
 
 SM-MEJÄ:n järjestäminen on iso ponnistus koetoimikunnalle ja vaatii paljon enemmän aikaa ja huomioimista, kuin normikokeen järjestäminen. Tsemppiä koetoimikunnalle järjestelyihin ja hyvällä talkoohengellä tehdään tästäkin tapahtumasta ikimuistoinen.
 
 Toivotan kaikille kokeeseen osallistuville koirille onnea ja menestystä!
 
terveisin  Mikko Ahti
 
 ©mejä -ylituomari Mikko Ahti

 

©2019 Mikko Ahti | SM MEJÃ 2019 - suntuubi.com